Den første boka mi, Stjernestøv, kom i 2000, og etter det har jeg skrevet bøker jevnt og trutt, omtrent en bok i året. Noen ganger går det lett å skrive, andre ganger er det slitsomt og vanskelig. Når jeg skal skrive en ny bok er det viktig for meg å ha en god ide og en klar plan, og jeg tenker mye på språket når jeg skriver. Jeg liker å skrive enkelt og lettlest, selv om historien kan være både dramatisk og komplisert.


Jeg ble født 2. desember 1971 på Kongsberg, og bodde der til jeg var åtte år. Da flyttet jeg til Valldal, en liten bygd på Sunnmøre, og da begynte jeg å bruke nynorsk på skolen. Jeg flyttet fra Valldal etter ungdomsskolen, og har bodd på Dokka etter det.


Da jeg var liten likte jeg å lese (bombe!), å tegne og å være med venner. Jeg skrev dagbok og lange historier som jeg ikke visste hvordan jeg skulle avslutte. Jeg likte ikke rødbetsuppe, ballspill og å tape i spill. Vi fikk ikke tv før jeg var ganske stor (selvfølgelig bare sort-hvitt), og det førte til at jeg at hadde et kjempestort sug etter å se tv - særlig lange serier. Jeg hørte også mye på radio.

Foto: Julie Pike

Jeg hadde ingen plan om å blir forfatter, det var lærer jeg skulle bli. Det ble jeg også, og jeg begynte å jobbe som lærer på ungdomsskolen i 1995. Etter det har jeg vært lærer på barneskolen, på videregående og også for voksne. Nå jobber jeg på Bokbussen i Oppland, og som skolebibliotekar på Dokka videregående skole.


UTMERKELSER:

2012: Skolebibliotekarforeningens litteraturpris,

for samlede barne- og ungdomsbøker.

2012: Brageprisen i barne- og ungdomslitteratur for Lille Ekorn.

2007: Brageprisen i åpen klasse for Happy.

linn t sunne forfatterportrett
linn t sunne portrett hvit jakke
linn t sunne portrett foto av Rolf M. Aagard